fbpx

Utbildning

Medlemsutbildningen vänder sig till nya och nygamla medlemmar som vill diskutera aktuell politik, få nya kunskaper och knyta kontakter med andra partimedlemmar och ledande förtroendevalda.

I partiets studieportal kan du läsa mer om utbildningar och se på material som finns för studiecirklar och annan utbildningsverksamhet. Hör av dig om du hittar någonting som ser intressant ut.

Medlemsutbildningar

Hösten 2021 planeras medlemsutbildning del 1 och del 2 – datum är satt till den 16-17 oktober.
Förhoppningsvis kommer utbildningarna att kunna genomföras i internatform på Sunderby Folkhögskola utanför Luleå.

Del 1 Grundläggande – Socialdemokraterna, en folkrörelse blir till

I denna del av medlemutbildningen diskuterar vi de grundläggande värdeorden i vår ideologi. Du får en förståelse för vår historia, vår organisation samt hur folkrörelsen fungerar och dess styrka.

Del 2 Fortsättning – Ideologi, historia och organisation.

I denna del får du en introduktion till kommunikation och opini­onsbildning. Vi fortsätter lära om historia, organisation och ideologi. Du får bland annat en bättre förståelse för hur klass, kön och andra maktstrukturer påverkar oss.  

Tredje delen i medlemsutbildningen

Du som har gått medlemsutbildning del 1 och 2 är nu välkommen att söka till den tredje delen. I tredje delen av medlemsutbildningens ges du konkreta verktyg för ett fortsatt aktivt partimedlemskap. Utbildningen ska stärka dina kunskaper och känsla för vikten av folkrörelseorganisering. Läs mer här!

Andra utbildningar som arrangeras av partidistriktet

Grundläggande ledarutbildning

Partiets nya grundläggande ledarutbildning vänder sig till alla medlemmar med uppdrag i eller åt partiet. Den här gången vänder vi oss till dig som är ordförande eller vice ordförande i en kommunal nämnd, styrelse eller bolag.
Även arbetarekommunernas ordföranden, kommunalråd / oppositionsråd är välkomna att anmäla sig. Uppdateras när nya datum finns.

facebook Twitter Email